Nirvana Tattoo& Piercing Stúdió
6500 Baja,
Katona J. u. 4.
0620/586-00-69
EMAIL! 

https://www.facebook.com/nirvanatattoohungary

Címkefelhő

Angyal tetoválások

Angyal Tetoválások

Sok vallás úgy tekint az angyalokra, mint természetfeletti lényekre, akiket Isten teremtett, hogy az o üzenetét hírdessék, de valljuk be, hogy a földön is élnek angyalok :)
Az angyalok mást és mást jelentenek a különbözo vallásokban.

A katolikusok ugy vélik, hogy az angyalok néha lejönnek a földre és védelmet és biztonságot nyújtanak az embereknek.
Minden embernek van saját úgynevezett védoangyala.

Rengetegen szeretik az angyal tetoválásokat, fiuk és lányok egyaránt.
Talán a lányok jobban, mivel kicsit nőiesek és az ártatlanságot sugározzák.
A nok általában a hasra, a lapockára, hátra vagy vállra tetováltatják ezeket a tattoo mintákat, mert ott igazán nöies és vonzó.

A nők kedvelik azokat a tattoo mintákat, amik csak egy szárnyat ábrázolnak, de ezek is az angyal tattoo stílushoz kötödnek.

Az angyal tetoválások sok stílusban alkalmazhatóak és rangeteg színben.
Kevesen tudják de a törzsi tetoválások és a kelta tetoválások is szorosan kötdnek az angyal tetováláshoz.

Az angyalok kivételes szépségek, tisztaságot, az ártatlanságot és a szépséget szimbolizálják.
Sokan angyal tetoválást csináltatnak maguknak, ha emléket szeretnének állítani valakinek vagy valaminek, és ez egy nagyon szép gesztus.

Biomechanikus tetoválások

Biomechanikus tetoválások

A Biomechanikus tetoválás a késő 80-as és korai 90-es évek alat lett az egyedi, új tattoo stílus . Ezek a darabok, részben a HR GIGER az "idegen" üzenetet hordozák, és azt az illúziót keltik , hogy a bőr csak álca és alatta az emberi és mehanikus részek találhatóak, egyszóval azt a hatást kelti mint ha a viselője valamiféle robot, kiborg lene. Tökéletes Tetováló stilus a sci-fi és fantasy rajongóknak....

A horus szeme tetoválások

A Horus szeme tetoválások

Open in new window

Egyiptomból származnak és mint azt a neve is mutatja Hóruszhoz az egyiptomi istenhez kapcsolódnak.

Az egyiptomi istenek között Hórus volt a jólét vagy bőség istene és örökös harcban állt Szétel aki az ő szoros ellentéte volt.

A horus Szeme jelképezte a királyi hatalmat. A régiek szerint a újjászületést szimbolizálja.
A Szabadkőművesek átvették ezt a motívumot és beolvasztották a saját szimbólumaikba, tulyomórészt ennek köszönhető, hogy a hórusz szeme fennmaradt napjainkig.


Az egyiptomi motívumokra alapozott tetoválások kezdenek népszerűvé válni a nyugati kultúrákban annak ellenére, hogy az egyiptomiaktól nem maradt fent túl sok tetoválás, eltekintve néhány többségében női mumiátol.

Az egyiptomi tetoválások témáját a hieroglifák, egyiptomi harcosok ábrázolásai és az Egyiptomra jellemző istenek mint Hórus és Sét alakjai adják.

 

A rózsa jelentése

A rózsa (tetoválás) jelentése

 

A rózsa egyszerre fejez ki mennyei tökéletességet és földi szenvedélyt, pillanatot és örökkéválóságot, életet és halált, termékenységet és szűzies ártatlanságot. A rózsa a virágok királynője, a szerelemmel leggyakrabban kapcsolatba hozott virág.

Tovább»

kelta tetoválás

Kelta tetoválások

A Celtic tetoválás a body art egy nagyon régi és fontos ágát képezik csak ugy mint a törzsi tattoo stilus más ágazatai. A világ más részeihez képest kis hazánkban nem tul elterjedt a kelta tattoo kultura.

A kelták nagyon sok legenda kapcsán hiresültek el de a történelemben is fontos szerepet játszottak.
A Celtic tattoo müvészet nagyon sok a régi idokböl fentmaradt tetoválás motivumot tudhat a magáénak például a kelta kereszt,a celtic spirál tetoválások, és még sok más tattoo minta mint a véget nem éro szalagok, stb.....

Celtic Cross tetoválás

A kelta kereszt (más néven ír kereszt) részleteiben megfelel a keresztény keresztnek, de bonyolult knotwork ( szalagminta ) ékesiti, és ezzel az egyszeru de mégis bonyolult mintával egy szép tetoválás mintát kapunk.

A legenda szerint a kelta keresztet Szent Patrick ("találta ki elegyitve a keresztény és kelta motivumokat"), aki meg akarta állitani a pogányság terjedését. A kelta kereszt a kereszténység és a napimádat kombinációja , a napimádat a druidáktol ered.
A hagyomány szerint a kör az örökkévalóságot jelképezi, a kelta kereszt szimbolizálja az Isten végtelen szeretetét.
A kelta kereszt népszeru választás egy felso kar tetováláshoz.
Ugyancsak népszeruek (neo pogányok között), az Ankh kereszt tetoválás kelta stílusban. Az Ankh kereszt egyiptomi eredetu, és sok értelemezése van.

Celtic Pillangó tetoválás

A Celtic pillangó tetoválás igen népszeru manapság is, hasonló szimbolikus jelentése van számos kulturában, ami nem más mint az újjászületés és az átalakulás .
Aki viseli a pillangó tetoválást az valószinüleg nagy és nehéz változásokon ment át , és készen áll arra, hogy szembenézzen a világgal pont mint egy gyönyöru pillangó.
Bizonyos kultúrákban a pillangó a megtestesíti a lelkeket.
A Celtic pillangó tetoválás gyakran egészen kicsi és noies motivum , ezért tökéletesen megfelel egy boka vagy váll tetoválásnak de gyakran derék tetoválás formájában is feltünik.

Celtic Knot Tattoo

A Celtic knots ( misztikus csomó, végtelen csomó) a szimbolikus értéke nem igazán világos , bár egyes emberek mágikus jogkört tulajdonitanak neki, azonban mások szerint a kelta csomó az örökkévalóságot jelképezi mert a vonalak egy önmagán többször átbujó hurkot képeznek.

A Celtic Shamrock

A lóhere szimbólum a Szentháromságot jelenti az ír katolikus csoportoknál.Gyakran összekeverik a négy levelu lóherével, minden levél egy másik szimbolikus jelentéssel bir:
Az elso levél "a remény
A második, a hit
A harmadik levél "a szeretet
Az utolsó levél a szerencse

Celtic Sziv Tattoo
A Celtic szív tetoválás jelképezi az odaadást amelyet a szeretteink iránt érzünk.

Fecske

A fecske tetoválások először a matrózokon jelentek meg,hogy felvágjanak, hencegjenek élményeikkel. A hajózás kezdeteikor az angol matrózok a mellkasukra tetováltatták a fecskét.  Egy legenda szerint egy fecske tetoválás 5000 tengeri mérföld (9000 km) megtételét jelentette, két fecske 1000 tengeri mérfölet, és így tovább. Két fecske már kifejezte, hogy viselője tapasztalt matróz volt, mivel a hajózás kezdeteikor ez veszélyes és különlegesen nehéz feladat volt. Egy másik legenda szerint, ha egy hajó elsüllyedt, a matrózok lelkét a fecskék vitték a Mennybe. Tovább»

Gésa tetoválás

A tetoválás minták nagyon közkedveltek a nők között, a szebbik nem gyakran intim helyeken tetováltatja magát de nem kizárólag, a hölgyek tetovált test díszei mára már igen sokrétűek a tattoo kultúrában.
A japán szó jelentése "Professzionális szórakoztató, egy élő műalkotás".A gésa mindig nő nemű személy, a fehér maszk-szerű smink elrejti érzelmeit, hagyományos fekete parókát visel, testüket szoros kimonókba csomagolják és lélegzetelállítóan gyönyörű színekben pompáznak, közepén széles selyem övet viselnek, az öltözéküket szandálokkal egészítik ki és apró megtervezte léptekkel közlekednek.A gésák szolgáltatásai kizárólagosan az arisztokraták számára biztosítottak, és ezek a nők igen magas szinten sajátították el a hagyományos japán művészeteket. Eleganciájuk kivételes, akárcsak a vonzerejük. A gésák professzionális vendég látók - egzotikus változatban.A hivatás legkorábbi művelői férfiak voltak, de a 18. századtól kezdve nők töltik be ezt a szerepet. A fiatal lányok képzése jó, ha még a kamaszkor előtt megkezdődik. 17 éves koruktól a maiko-házban éltek a kezdő gésák, itt tanulták meg mindazokat a művészeteket, melyekre szükségük van mesterségük gyakorlásához. Csak az kapja meg a gésa címet, aki a maga csoportjából a legképzettebb, és sikerrel tesz le egy szigorú vizsgát.A Gésákat ábrázoló tetoválások sokall elterjedtebbek a nyugati kultúrák között mint japánban, a női alak legyezővel vagy napernyővel kimondottan nőies tattoo minta, többnyire a teljes háton vagy annak egy részén például a lapockán szokták elkészíteni a gésát ábrázoló tetoválást.A Gésa tattoo minta nagyon jól szimbolizálja a női Allurt ami a misztika jegyeivel párosul.A gésa olyan mint egy ritka orchidea amit a köd elrejt a dzsungel mélyén és csak kevesek számára adatik meg megpillantani.

Szitakötő tetovlás

Szitakötő mint a tündér és pillangó tetoválás egy rendkívül népszerű tattoo minta a női tetoválások közölt.Felhasználható kisméretű intim tetoválásokhoz, és vagy nagyobb méretű tetkók alapját is képezheti.A szitakötő motívum a kreativitást, képzelő erőt, szabad szelemet és vadságot jelképezi, a levegő és a víz birodalmában él és ezek az elemek átadják erejüket a tattoo minta viselőjének.
Az életét egy fantasztikus aurában éli le, a szitakötő a szárnyai inspirálták a tündérek képének megalkotását, gyakran Virágokkal párosulva a csípő, a derék, a vállak, a boka, a fenék és más intim részek környékén Szokták tetoválni és rendkívül nőies megjelenést kölcsönöz viselőjének, kék, zöld, lila, rózsaszín, ezüst, és arany színekben pompáznak.
Az amerikai indiánok totemeket adtak a fiataloknak amikor elérték a felnőtté válás korát, minden egyes totem hordozott egyfajta élet szemléletet és az adott személynek ara kelet törekednie, hogy a totemének megfelelő élet szemléletben élje le az életét.Az indián szemlélet szerint a Szitakötő az álmodás és az illúzió toteme. Szitakötő adja nekünk a természet szellemeivel való kapcsolat adományát. Szitakötő tanít meg minket arra, hogy hogyan tegyünk különbséget az élet valóságos és képzelet szülte erői között, és hogy hogyan öntsük abba a formába gondolatainkat és tetteinket, amit meg tudunk valósítani az életben.
Bárhogy is legyen a szitakötő tattoo minták nagyon szépek és nőiesek, azok a lányok is bátran választhatják a tetoválásuk témájául akiknek nincs konkrét elképzelésük arról,hogy mit tetováltassanak magukra.