Nagyon népszerű minták manapság, de sokan nincsenek azzal tisztában. hogy ezek a motívumok jelentéssel bírnak. Lehet tetováltatni őket csak esztétikai megfontolásból, de le lehet vezetni általuk egy életet, könnyű megtöltetni tartalommal. Ezért kezdek bele. Ezek a bejegyzések fordítások, mivel egyikőnk sem maori, de úgy gondolom, megtaláltuk a megfelelő helyet, ahol jól és érthetően magyarázzák el ezeknek a mintáknak a jelentését.

Önmagában teknős a családot szimbolizálja, ezt a jelentést lehet bővíteni más, beépített motívumokkal. Középen egy "koru" található, ami az új élet -egy gyermek - szimbóluma, azt veszi körbe egy férfi (jobb oldal) és egy női jelkép(bal o.), valamint hegyek (a stabilitás jelképei). Ez az egész úgy állítódott össze, hogy a nap jelét adja ki a pozitív energia és az örökkévalóság jelképeként. Emellett megjelenik még a pont, mely azt jelzi, hogy az új élet lesz a világ közepe, a legfontosabb.

Alatta egy ún. maorigram található, ez kihagyható része a dolognak. Alapvetően nem tradícionális. Konkrétan ebbe a megrendelő családneve került (Nissen). A széleken a bőséget és a jólétet szimbolizáló kókuszvirágok találhatók.

A maorigram alatt, a farok résznél egy stilizált pörölycápa található, melynek jelentése határozottság és erő. Az első uszonyok tikik, melyek védelmezik a családot. Ez alatt- és a hátsó uszonyon is - horgok vannak, amik szintén jólétet és biztonságot hoznak viselőjüknek.

Ezek a jelképek nem csak teknősben használhatók, szabadon kombinálhatók.